Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Dillinger RHS

Meriitit: ERJ-III

Virtuaalihevonen/a sim game horse

Rakennekuva tulossa!

 

 

 

 

 

 

Nimi, kutsumanimi: Dillinger RHS, Dilli

Rotu, sukupuoli: Bradenburgilainen puoliverinen, ori

Syntymäaika, ikä: 14.03.2012, 9v (CAS)

Väri, merkit: Kimo/papurikkotäpläinen kimo, ei merkkejä

Säkäkorkeus: 167cm

Rekisterinumero: VH12-066-0006

Kasvattaja: Maru, Ravenhook Stables

Ex-omistaja: Maru, Ravenhook Stables

Omistaja: Janna (VRL-13501)

Painotus: Esteratsastus

Koulutus: Ko: HeB, Re: 160cm

Kotitalli: -

 

Luonne:

Dillinger RHS on hienosukuinen, hienon näköinen ja hienokäytöksinen brandenburgilaisorii, joka on selvästi ansainnut paikkansa omistajansa Marun "lempiheppojen kaartista". 

Dillinger on lyhyesti kuvattuna rohkea ja vastustamaton herrasmiesori. Ulkomuodoltaankin komea ori on oikea sydäntenmurskaaja ja monen tallityöntekijän lemppari hyvän käsiteltävyyden ja fiksun käytöksensä ansiosta. Muita hevosia kohtaan Dilli on hieman välinpitämätön ja sen voi taluttaa laitumelle lähes kuka tahansa. Pelkoa minkäänlaisesta villiintymisestä ei ole, korkeintaan Dilli päästää pientä ja kumeaa hörinää tervehtiessään tallin sievimpiä tammoja. 

Dillinger nauttii harjailusta ja sitä ei juurikaan kiinnosta, tehdäänkö hoitotoimenpiteet käytävällä kiinni sidottuna vai vapaana karsinassa - kunhan se saa mahdollisimman paljon harjailua ja rapsutuksia. Dilli on erittäin kunnioittava ihmistä kohtaan eikä koskaan kehtaa "hyppiä silmille" ja tämän kunnioituksen kautta sen kanssa onkin todella mukava puuhastella. Kaikenlainen puunaaminen (letitykset, peseminen ym.) on orin mieleen ja se nautiskelee kovasti ollessaan huomion keskipisteenä. Ainoa, mikä Dillin saa hieman varpailleen on kengittäjä. Dilli usein rauhoitetaankin kengitykseen, sillä se kokee tilanteen kovin usein stressaavaksi - syytä vain ei omistaja tiedä, sillä pienestä pitäen oria on käsitelty nätisti kengittäjänkin toimesta. 

Dillinger ei säntää matkoihinsa nähdessään trailerin, mutta se ei ole mitenkään erityisen innokaskaan sinne kivutessaan. Matkustaminen on osittain orille stressaavaa ja se usein hyörii kuljetusautossa itsensä hikeen asti. Kuitenkin kun ori pääsee trailerista ulos, se on kuin kotonaan, oli paikka mikä tahansa missä tahansa. Ongelmana tässä on vain usein se, että Dilli purkaa energiaansa niin paljon kuljetuksissa, ettei enää kilpailusuorituksen aikana jaksaisi. Tämän vuoksi Kermit viedäänkin usein jo päivää ennen kisoja kilpailupaikalle, jotta se saa levättyä yön yli ennen suoritusta.

Satula selässään Dilli on ehdottoman kuuliainen. Se lähtee töihin aina mielellään ja jos ei lähde on syytä epäillä että ori olisi tulossa kipeäksi! Mitään räjähtävää energiapakkausta on turha kuitenkaan odottaa, sillä Dilli on virkeimmilläänkin tasainen ja rauhallinen ratsastettava.

Kouluratsastus sujuu Dillin kanssa oikein hyvin. Ei millään GP-tasolla, mutta kuitenkin hyvin. Dilli on hienoliikkeinen ori ja oikeinpäin liikkuessaan se on oikein ihastuttava näky. Ori ei vaadi paljoa ratsastajaltaan perusjuttujen tekemiseen, mutta hieman hankalammat hommat vaativat ratsastajaltakin jotain. Vaikka Dilli on oikein kuuliainen ja hieno ratsu, se ei anna hienoimpia liikkeitään ilmaiseksi ja tarvitsee toisinaan todella topakkaa pyytämistä. Kun ratsastaja saa tahtonsa läpi ja Dilli tajuaa mitä siltä pyydetään, se antaa kaikkensa. Dillinger ei ole ollenkaan hassumpi koulupuolella, sen kanssa on treenattu pienen harjoittelun jälkeen laukkapiruetin tynkääkin ja toistaiseksi harjoittelut ovat sujuneet oikein hyvin. Jos kouluratsastukseen panostettaisiin vielä enemmän, ori nähtäisiin varmasti vielä isommillakin koulukentillä!

Rataesteillä Dillinger on edelleen kuuliainen ja tasainen ratsastettava, kuten sileälläkin. Tasaisuudestaan huolimatta Dillinger tekee hirmuloikkia pienilläkin esteillä ja ratsastajalla täytyykin olla hyvä tasapaino, ellei halua rojahtaa orin kaulalle tämän tehdessä hirmuloikkaansa. Dillinger on esteiden välissä kuitenkin mukava, tasainen ja jopa rauhallinenkin ratsastaa, sitä ei tarvitse koskaan pyytää turhaan eteenpäin - ori tekee lähes kaiken itse!

Dillinger on myös maastovarma. Se nautiskelee pitkistä maastolenkeistä ja virkistyy jo siitä jos pääsee rankkojen treenien jälkeen loppukävelylle metsään.

 

Sukutaulun löydät täältä.

 

Jälkeläiset:

Dillinger RHS periyttää jälkikasvulleen;

-Kimoa väriä

-yhteistyöhaluisen ja hyvän ratsastettavuuden

-hyvän ja tasaisen hyppytyylin

 

t. Gaia HRS, s. 19.8.2013

 

Mikäli haluat Dillin astuvan tammasi, niin ota yhteyttä sähköpostilla: jannavirtuaalinen@gmail.com. Kerro myös mihin käyttöön varsa tulee ja mihin tallille.

 

Kisakalenterin löydät täältä.

Valmennukset ja pk-merkinnät löydät täältä.

Dillin varusteet ovat täällä.

 

Galleria:

Ratsastuskuvien copyt: Miivi

©2019 Teerivaara - suntuubi.com